Het consult

Tijdens het eerste consult waar we anderhalf uur voor uittrekken, brengen we al de symptomen in kaart. Ik zal u vragen naar de mogelijke oorzaak van uw klacht en of u er al wat aan gedaan hebt. Verder ben ik benieuwd naar de momenten waarop uw klacht verergerd of verbeterd. Om tot de keuze van een homeopathisch middel te komen, is het voor mij ook belangrijk om te weten wat u voor mens bent. Wat uw hobby's zijn en met wie u graag om gaat. Hoe u slaapt en wat u graag eet of juist niet eet. Zo kunnen we tot een totaalbeeld komen.

Op basis van dit totaalbeeld wordt een homeopathisch middel voorgeschreven. Het middel zal dus niet alleen voorgeschreven worden op de klacht maar ook op wie u bent. Dit noemen wij een holistische aanpak. Met andere woorden: het hele individu telt.

Na afloop van het consult zal ik op zoek gaan naar het best passende middel voor u. Dit betekent dat u niet direct maar wel op korte termijn na het consult, het middel thuisgestuurd krijgt, met schriftelijke informatie hoe u dit middel dient in te nemen.

In overleg met u plannen we ongeveer vier tot zes weken na het eerste consult een vervolgconsult. Dan zullen we tijdens het gesprek nagaan of het middel wat heeft teweeggebracht bij u. Het is belangrijk om te weten of uw klacht verbeterd is of niet. Of er misschien nieuwe klachten gekomen zijn of andere veranderingen. Indien nodig zullen we het middel herhalen of een ander middel zoeken wat beter bij u past.

Wilt u meer informatie of wilt u bij mij in behandeling komen? Neem dan contact met mij op.